zondag 12 december 2010

Soep op de stoep 2010


Onze soep-op-de-stoep actie zit er op. Op zaterdag 11 december zijn de dames van KLOS de hele dag ten huize van Cathérine druk in de weer geweest om 250 liter soep te koken, preisoep en wortelensoep. Voor de zaterdagavond hadden we niet alleen de eucharistieviering verzorgd en laten opluisteren door Pasi Chara, we hadden ook voor een toetje gezorgd; na de mis konden de mensen immers in de kerk blijven om de soep te proeven en eventueel ook een paar liter mee naar huis te nemen. Dat het initiatief in goede aarde viel, bewijst het feit dat zaterdag we na de mis al 250 euro gebeurd hadden voor welzijnszorg.
Zondagvoormiddag omstreeks 10.00 uur, toen vele parochianen nog in hun nestje lagen te dromen, vertrokken van bij Leentje in de Vliegveldlaan drie soepmobiels volgeladen met telkens enkele klossers en een vracht prei- en wortelensoep. Na goed anderhalf uur waren de soepmobiels met de klossers alweer terug in de Vliegveldlaan, zonder de soep. Omdat we toen al door onze voorraad heen zaten, hadden we niet alle straten van Kleine Brogel kunnen afwerken. Dat vinden we natuurlijk wel heel erg jammer. Daarom gaan we proberen om op een of andere manier bij een volgende soepgelegenheid eens zoveel soep te maken, met de hulp van ...
Hoedanook, over de opbrengst mogen we weer heel tevreden zijn: de soep van de KLOS heeft voor welzijnszorg 637.70 euro in het laatje gebracht.

1 opmerking:

@ddy zei

Amai, da's een mooi bedrag. De soepmobiel wordt stilaan een begrip in Kleine Brogel. Proficiat aan alle Klos'sers. Doe zo verder!!!